Recept

Smörstekta rotgrönsaker med palmkål och rostade frön

Smörstekta rotgrönsaker är ett gott tillbehör till en ostfylld portabellosvamp, helgrillad kyckling eller till hamburgaren som alternativ till pommes.

Välj rotgrönsaker som du tycker om, har tillgängligt och är i säsong. I mitt fall blev det morötter, rödbetor och rotpersilja. Med rödbetor får hela rätten en härlig röd färg som ser underbart gott ut tillsammans med den mörkgröna palmkålen.

Ingredienser 2 portioner:

  • 300 g rotgrönsaker
  • En näve palmkål
  • ½ dl pumpafrön
  • 1 msk sesamfrön
  • smör
  • salt

Gör så här:

Hacka, skiva eller dela rotgrönsakerna i jämnstora bitar.

Hacka kålen i munsbitar.

Rosta pumpafröna på en stekpanna, utan något tillsatt fett, i någon minut. Tillsätt sesamfröna och rosta någon minut till och häll sen över dem i en liten skål eller på en tallrik.

Lägg i en storklick smör i stekpannan. Låt smöret smälta och häll sen över rotgrönsakerna som får steka i 10-15 minuter tills de blivit mjuka en bit in.

Tillsätt sedan kålen och fortsätt att steka ett par minuter tills kålen blivit mjuk.

Häll tillbaka de rostade fröna och salta efter smak.

Blanda alltihop och för över dina smörstekta rotgrönsaker till ett serveringsfat eller skål.