Plommonchutney med rödlök och honung
Plommonchutney är kanske inte det första man tänker på när man hör ordet chutney. Det är nog vanligare att man ser chutney gjord på mango, i hyllorna i affären. Men här gör jag alltså en plommonchutney. Och givetvis var jag tvungen att testa med honung istället för socker. Utan några extra kryddor så blir detta en mild chutney, men det går självklart bra att ha i de kryddor man själv gillar.
Denna chutney är god som den är, men blandad med gräddfil eller créme fraiche så blir det en supergod, kall sås.
Ingredienser:
- 400g urkärnade plommon
- 170g rödlök
- 85g honung
- 2msk ättika 12%
- 3krm salt
Gör så här:
Halvera plommonen och mosa dem lätt i en kastrull. Hacka rödlöken och blanda den med resten av ingredienserna.
Koka upp och låt den stå och puttra i 20-30 minuter.
Häll upp i väl rengjorda burkar.