Om ETH

honungsbi i jordärtskocksblomma
Honungsbi på jordärtskocksblomma i Helsingborg.

”Den mest inspirerande bloggen om egenodlat jag stött på. Lerchenzungen, Dwarf Green Curled, Red Russian, Brunswick, Nero Di Toscana. Ja, var tar det slut liksom? Och, OMG!, vem kunde ana var namnet Maximilians Solros kom ifrån? EnTeskedHonung.se är allt jag önskar i en blogg, och lite till. ”

Lector Anónimo

Jag solar mig i glansen av alla dessa fabricerade citat som, och detta är jag totalt övertygad om, kommer uttalas på riktigt så snart bloggen har fått en smått större spridning. Som eventuella läsare säkert förstår kommer det inte att dröja länge innan denna blogg är det stora samtalsämnet i den svenska odlingsvärlden. Målet är inte att bli den naturliga platsen som folk vänder sig till för information om växt-, grönsaks- och biodling. Men det känns ganska oundvikligt. Enligt en kvalificerad gissning så kommer detta säkerligen ske någon gång innan mitten av juni 2040.

”Bästa läsningen och den bästa blandningen av superintressant hård fakta, fängslande insikter i en nybörjarhobbybiodlares liv och utveckling, samt fantastiska recept.”

Ní Fíor Daonna

EnTeskedHonung.se drivs från den sydligaste delen av den skandinaviska halvön, Skåne. Med blod, svett, tårar, jord, mull, bivax och honung är målet att publicera åtminstone ett inlägg i veckan. Och med det exponentiellt växande besökarantalet kommer jag sannolikt att ta in flera gästförfattare inom en relativt snar framtid. Allt material som publiceras är 100% ärligt med undantag de gånger som jag uppenbart skämtar, känner för att luras eller ljuger för att jävlas. Det är också 100% opartiskt, neutralt och objektivt. Bortsett från att det ofta handlar om mina egna, högst färgade åsikter och erfarenheter samt att det någon dag kan komma att bli tal om köpt material från sponsorer och partners. Jag är billig.

”Det skulle inte förvåna mig det minsta om En Tesked Honung har blivit den största biodlarbloggen i Sverige inom tjugo år.”

Fantazijos Vartotojas

Syftet med EnTeskedHonung.se är att sprida synnerligen subjektiva sanningar, fruktansvärt förkastliga fails, löjligt livsviktiga lärdomar och riktigt rafflande recept. Ämnen som ligger mig varmt om hjärtat och som kommer behandlas här är: biodling, tambin, vildbin, biväxter, honung, bivax, trädgård, min koloni, odling, hydroponisk odling, jäsning, fermentering, mjöd, mat och dryck.