Recept

Grönkålschips

Det känns lite överdrivet att kalla det här ett recept på grönkålschips. Eftersom det är så enkelt, går så snabbt och har så få steg. Men det är ett riktigt gott tillbehör till många rätter, så det måste få vara med i den digitala kokboken.

I skrivande stund har jag använt tre olika sorters kål, Grönkål ’Lerchenzungen’, Palmkål ’Nero di Toscana’ och Grönkål ’Red Russian’. Och samtliga fungerar utmärkt att köra in i ugnen.

Ingredienser:

  • Grönkål (eller svartkål)
  • Olivolja
  • Vitlök

Sätt ugnen på 200°C.

Dela kålen i hyfsat stora chipsbitar och lägg i en skål. Vitlöken krossas och blandas med kålen. Tillsätt oljan.

Blanda ordentligt och häll ut på en plåt. Fördela kålen så gott det går, så att det blir så luftigt som möjligt.

Sätt in plåten i ugnen i 5 minuter. Rör runt, och kör dem 3-5 minuter till. Ha dina grönkålschips under uppsikt så att du inte bränner dem.

Klart!