Recept med honung

Bee’s Knees – drink med honung

Bee’s knees är en enkel drink som jag provade att göra på två olika honungssorter. Första testet gjordes på min egna milda klöverhonung, och det andra gjordes på en mer smakrik ljunghonung från Khonung. Och jag får nog säga att en av honungssorterna blev en klar favorit i denna drink.

Det prisbelönta gin som jag valde kommer från Härnösand och heter Hernö Gin (Nr 86927 på Systembolaget). Receptet på denna drink med honung finns också på Hernö Gins hemsida.

Ingredienser (per drink):

  • 6 cl gin
  • 2,5 cl houngssirap
  • 2 cl citronsaft

Gör så här:

Börja med att göra honungssirap. Det är så enkelt som att röra ut två delar honung i en del vatten. Detta görs mest för att honungen lättare ska blanda sig med övriga ingredienser. Blanda bara så mycket som du kommer att använda, för om du sparar honungssirapen så finns det en risk att den jäser. Om du ändå får honungssirap över och vill spara den, så ställ den i kylen och kolla den varje dag. Du märker om den har börjat jäsa.

Skaka sen samtliga ingredienser tillsammans med is i 5-10 sekunder och häll över sil i glas.

Bee’s knees blir nog god oavsett vilken sorts honung du använder. Min klöver honung funkade finfint, men det var extra gott med ljunghonungssmaken. Så ja, i denna drink så föredrar jag den lite mer smakrika ljunghonungen.