Banankaka med honung
En god banankaka med honung och mörk choklad är perfekt att göra när man råkar ha några övermogna bananer hemma. De där trötta, bruna bananerna är det ju ändå ingen som äter. Någon har ju redan köpt nya, gula bananer, så varför skulle man vilja ta en brun?
Så istället för att tvinga i sig, eller slänga de mosiga bananerna, så kan man lika gärna göra en kaka.
Ingredienser:
- 4 dl mjöl
- ½ tsk kanel
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- ½ tsk salt
- 2 ägg
- 125 g smält smör
- 1 dl honung
- 1 dl mjölk
- 3 mogna bananer
- 100 g hackad mörk choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 150°C och smöra en form.
Blanda mjöl, kanel, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
Blanda ihop ägg, smör, honung och mjölk i en större bunke och vispa ett par minuter. Mosa bananerna och blanda ner dem, den hackade chokladen och mjölblandningen.
Häll över smeten i formen och sätt in i ugnen i 50 minuter.
Låt din banankaka med honung svalna en stund innan servering.